Haftaiçi Çalışma Saatlerimiz 08.00-19.00.
Haftasonu Çalışma Saatlerimiz 08.00-21.00.
Pazar Günleri Yasak Dolayısı İle Kapalıyız.
1975 Yılında İstanbul Şamlar Köyü doğumlu, baba-dede kasap, rahmetli dede Sütlüce Mezbasının kasaplarındandır. Biz kasaplığı değilde pişirmeyi tercih ettik. Bulunduğumuz bölgede kebap kültürü ve diğer yemek kültürlerini değil, köfte ve sucuk kültürü meşhurdur. Bizde bunu lezzetli bir şekilde müşterilerimize sunmayı tercih ettik. Ürünlerimizin hepsini kendimiz işliyoruz. Kıymanın hazırlanmasından, köftenin yoğrulmasından, antrikotun doğranmasına kadar bire bir hepsini kendimiz yapıyoruz. Ürünlerimiz İslami usullere göre kesilmektedir. Köftemizde ekmek kullanmıyoruz. Baharatı fazla yoğun değil. Köftemizi yiyenlerin eti hissetmesi lazım.
Şamlar Köyü, Başakşehir ilçesinin güzel bir köyüdür. Mazisi Osmanlı'ya dayanmaktadır. Kuruluş 1470, dedeler İstanbul Fethi için gelip bu köye yerleştiler. Köyde Osmanlı'dan kalma 1800 tarihli Bent, 1839 tarihli Şamlar Camisi bulunmaktadır. Sazlıdere Barajı yapıldığında köyün bir kısmı sular altında kalıyor. Köyün yerlileri şu anda devlet tarafında yapılan Şamlar Köyü olarak belirlenen bölgede ikamet etmektedirler. Şu anki yerimiz olan Tarihi Şamlar Köftecisi'nin karşısı Şamlar Kayabaşı Tabiat Parkı olarak geçmektedir.
Dışarıda yediğim köftelerde, tam anlamıyla hasretini çektiğim o maydanozlu anne köftesi tadını bulamayınca, tabi ki de iş başa düştü ve Tarihi Şamlar Köftecisi'nin yolunu tuttum.
Dedim ki damak tadıma en uygun köfteyi kendim hazırlayayım Tarihi Şamlar Köftecisi'nde buldum.
Yine adım adım resimlerle ve en kolay ulaştığım Tarihi Şamlar Köftecisi oldu. Teşekkürler...